marți, 26 ianuarie 2016

Accesorii ale sistemului de operare Windows: Notepad, Paint, Calculator - TIC

Windows vine cu o sumedenie de aplicaţii care ajută utilizatorul pentru vizualizarea, crearea sau editarea unor anumite tipuri de fişiere.

Notepad este o aplicaţie deosebit de simplă care are ca funcţie principală editarea de text. Cu notepad se pot salva fişiere cu extensii .txt . Una din opţiunile de editare este Format/Word Wrap, care semnifică faptul ca textul va fi încăput în pagină, ci nu va apărea bara de derulare orizontală. De asemenea din Format/Font se pot stabili: fontul, stilul fontului de scriere (normal, înclinat, îngroşat, îngroăat şi Înclinat) şi dimensiunea. Salvarea fişierelor se face cu File/Save sau File / Save As.

            Paint este o aplicaţie care permite editarea de fotografii.  In Paint se pot desena diverse forme, se pot face modificări de culoare, se poate însera un text peste fotografie, se poate însera o imagine capturată cu screenshot (se apasă tasta print screen şi apoi în Paint se dă Edit/Paste), se pot salva imaginile sub mai multe extensii. 

Calculator este aplicaţia ce realizează diverse calcule matematice. Există mai multe tipuri de vizualizare a interfeţei calculatorului (de ex. Standard, Ştiinţific) şi de asemenea se pot face calcule destul de complexe (log, n!, x^y, sin, cos, tan, operatii logice etc.).
 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu